3 Days At the HOMETOWN

Baru smpai dari kampung ! penat sgt2 taw ! tapi ape2 pon ! best betol la kat kg . x dela bosan dok umah ! hahaha ! kalau boley macam nak cite kan jer sume aktiviti ! nak ? okey la i try ! hahah



 First Day : lepas bangun tido kiteorg tgk tv smbil makn nasi lemak lime puluhsen ! then , makan kek carrot cheese yg utk kak zati tuh! sedap gile kowt ! dye dapat 9A beb ! hebatkan ? tgkla kakk sedara sape ? petang tu kami pergi la makan RFC ! RFC tu ape ? Radix Fried Chicken la ! sedap ! ayam dye Dua kali ganda besar la gi dari ayam KFC ! hahaha , and murah and dye gune ayam organic ! KFC gune ayam cucuk je !  hahha , mmg la  x tahu nak ckap ape ! balik tuh kenyang smpai ke malam ! besar 
sangatsangatsangatsangatsangat
lepas da makn tu ! kiteorg singgah kedai Ten Ten 10 , ade beg tu cntek gile ! ayah aku janji nak beli , 
tapi last2 x beli jugakk ! geram la jugak , tp ape boley buatt :(

Second day :  kite org g kedai makcik kiteorg ! then makan laksa  smbil minum kopi ais ! erm , yummy2 ! then kiteorg beli barang kat NARD then aku beli pin tudung ! mak beli tikar and kakak sedara aku beli pisau ! gile la ! then waktu nak keluar g mane tah ! dye pegi dok atas pisau ! aku tanye , x sakit ke ? dye kate x rase papepon ! What ? x rase ? kebal nye bontot dye , hahah ! then petang tu kami pergi kedai Wah Seah and beli a something2 ! pastu wktu ontheway nak balik singgah jap kedai Hanifah ! then nmpak FUNFAIR ! aku pon ape lagi tuntut janji ayah aku ! ngah3 , ayah aku kate nk bwk on the third day ! aku pon okey jep ! then balik umah and bersiap nak pergi rumah Pak Cik Umran , then bile da smpai sane dye jamu biskut + air kopi O then x de bende nak buatt sume bace paper ! ahahahah , then kiteorg balik dalam keadaan kelaparan ! tuptup ayah bawak kiteorg makan kt kedai MakLang  ! aku order CharKueyTiawKerang . Abg Nasi Ayam la ! ape lagy ! Mak Nasi Goreng Kampung and ayah nasi Goreng Udang ! kejap je da smpai ! bagos3 ! then aku makn la , okeyla ! nasi goreng mak ngan ayah aku punye sedap sangat ! lain kali nak order nasi goreng jugakk la ! hahha , sedap sangat ! then kiteorg balik ! pergh ! sedap !

Third Day : Makan Nasik lemak lagi ! hahahha , then pegi la kenduri kat kawasan nyang ! pergh ade ABC , SATE TERBAIK and kari ikan ? memang makn smpai kembung perut la gamaknye ! kenyang sgt2 ! then pukul 4 lebih pegi umah Mak Wa ! then dyeorg kate Makwa x balik dr semalam ! kite dok je la kat situ then main dgn solihin , cik mas , yuna , yuni and Mukhris ! hahha best gile ! then waktu tu solihin nakal ! Abang E pon balik mercun telor naga kat dye then benda tu meletup . dye da la takot dgn mercun ! kalau dgr bunyi mercun mesti dye tutup telinga . lepas dgr je bunyi mercun dye teros lari smbil nangis kt mak dye ! kesian gak tgk dye cmtu ! tapi chomel pon ade hahha . then kiteorg balik ! siap2 nak peg FUNFAIR ! yayy . bestnyebstnyebestnye ! hahah . kiteorg naik yg Feris Wheel tu ! First Time bebeyh ! takot jugak wktu dye kat atas then nak turun tu ! aku n kakak sedara pakat2 nak jerit sbb takot ! hahah , abg aku kate dye separuh tuli sbb kiteorg mnjerit kuat sgt ! then aku agak nervous , dye pon ape lagy amik kesempatan nak cubit pipi aku !  saket taw ! hahahah ! then aku beli penyangkut pendrive wane pink ! cantek sgt ! hahah

Err , tuh je ! okeyla Bye !!! Cite da Abezz 

nasi kepal ? chomell sesangatt and yummy 

Popular posts from this blog