Adab semakin hilang

Pictures

Ogayy dear reader . hari nie kite mulakan tajuk post dgn satu hadis;

Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Dan janganlah kamu banyak ketawa kerana banyak ketawa itu mematikan hati (riwayat Ahmad dan at-Tirmizi).”
okeyy , so tak payah nak ketawa byk -byk sgt lah kan ? . tapi ketawa tuh best kan ? sbb aku pon mmg satu hari lebih dr tiga kali ketawa #buat muka comel . berbalik kepada topik utama kite iaitu ;

the good, the fab, the trendy

1) hukum memberi salam ketika bertandang ke rumah orang walaupon orang tuh rumah dye kau dah bertandang setiap hari . Semestinyerlah WAJIB okeyy . so , kenapalah susah sgt engkau nak bagi salam bile nak masuk rumah mak bapak aku ? dahlah tak bagi salam , terjerit-jerit pulak tuh panggil ayah aku . So what ? kau pikir kau tuh sape ? kau pikir niy rumah kau ker ? ehh , sorilah yerr tapi aku nak ckap yang sedar siket yg kau tuh kat rumah org yg dah byk tolong kau . so , at least please show some respect . Don't be such an idoit sgt lahh ken . Ayah aku pon satu , anak orang jage and tolong sgt . anak sendiri ? huh , haktuihh saja . apesal lah nak tolong sgt org yang lupekan diri waktu dye senang and bahagia dulu tuh ? bile dah susah , miskin tahu pulak datang cari tempat bergantung and susah kan family aku #Swayy lah kau .

~> Kawannewbies aku memang suke bagi ceramah islam free . yeah ! dye mmg sgt baik and totally different drpd budak sekelas aku ;)

LOST IN THE WILD


Taekwando ? sendiri ? ERGH ! totally disaster ;( please lah , rase mcm ta na pergi jer sbb nnti mesti aku buat gaye huduh + pelik-pelikk . ~.~" tak nak pergi tapi ta nak makan kaki #feel like dying
 

Popular posts from this blog