WALL CLIMBING

6d85a71644866d8f941c8e43b1ac59ac_large

semalam pergi wall climbing ! whoahh , hebatt wooshh ! haha :) memula ingatkan sekolah kiteorg jer yg ade , but suddenly sekolah 14(1) ponn ade . 14(1) ?? naseb baik nazhan tade tadiey ! fuhh , malas nak jumpa mamat gedikkss tuh :p pastu , pagi-pagi , kiteorg belajar cara ikatan yg perlu tahu dalam wall climbing :) kesian fd , dania and qilahh sbb asyik kena denda nyanyi jer sbb tak reti buat ikatan . instructor bahagian tali tuh nama dye Rashid . dye suruh kiteorg panggil dye abang sharkk :) mmg patut pon . muka mmg sharkyy sungguh dgn rambut ala-ala maggi tuh ! then , kiterog pergi kat tempat nak belajar cara pkai belt and kasut smbil kenal-mengenal alatan wall climbing . kawan aku ckap instructor dye hensemm :) aww ! memang pon . agaklahh ;3 hee ♥ menggatai sudahh :p nama dye ___taktahu___ tapi dye suruh panggil dye abang is jer . suka buat lawak bodoh -.-' tapi naseb baik agak menjadi . ade time tuh dania dok main tali belakang kat belt tuh then instructor tuh ingat aku tak reti pkai so , dye nak tolong lah pkaikan . then aku kate lah ; takpe, aku boleh pkai sndiri . pastu aku kebelkanglahh sikett sbb dye nak dekat ngan aku . pastu dania main lagiey and aku marah lagiey . pastu abang tuh kate ; takk , abang tade niat pon  nak malukan adek . kite cume nak belajar jerr . jgn pikir negatif . cehh ! bukan dye ker pikir negatif ? aku tak pikir pon mcm tuh ! 

206335_10150157933538118_695493117_6618218_2705989_n_large

pastu rehat , aku pergi makan and solat pastu cariklah nabila . then aisyah ckap nabila kat atas bukit . aku tengok tade pon then pergi balik kat aisyah tanyer balik . then dye kate kat bukit belakang -belakang . gile arhh ! sumpahh pelikk pulakk . pastu bajet kuat and tak habes-habes buat tanda rock and ckp yeahh dgn adia . asyik ulang jer bende tuh ! huh -.-' takpelahh . sekalisekala >,<  then , kite org panjat lahh bouldering tuh and tak sampaii habiss pon sbb tangan berpeluh sbb chalk dahh habis sbb orang depan lambat sgt . then ade time tuh aku nak lepas turun , aku gayat gile ! nampak tinggi dari posisi aku . tapi takdelah tinggi mane pon :) tapi mmg naseb baik ade tilam . bolehlahh landing smbil tidoor , ngahngahngah ;D .pastu aku pergi lahh pulakk kat tempat ape tahh name dye tapi dye kena pkai belt and kena panjat smpai atas . WAH+JIBB . pastu , aku memula takot gile sbb first time lahh kawan !  then , akhirnye aku berjaya gakk . 5 minute jer :) fuhh ! -.-' tapi ade time tuh ade dengar instructor yg hensem tuh ckap go baby ! alahh , dye ckap mcm tuh kat sumeorang -.-' tapi tetap comell :) haha :D nabila best lahh asyik kena usikk jer :p  pastu waktu bergambar aku tengoklahh sape kat belakang aku then aku nampak dyee . gahh !! time aku pandang dye tuh , dye pandang aku gakk -..-' haha ! kesian uwais . nak potong aku takdapat ;3 tapi takpelahh . yang bahagian biru lagiey susah xoxo . 

Tumblr_lnu6alotsg1qitvdso1_400_large



kiteorg cadang nak pergi lagiey nnti school break :) sumpahh best . kalau boleh nak pilih instructor nak pilih 'dye' lahh ! 

nabila kate ; kalau kite pergi nnti mesti layanan dye tak same dengan hari khamis tuh . mybe dye baik sbb ade cikgu ker ?  or mybe dye bukan mengajar kat situ sbenarnyer cuma datang semalam jer utk ajar ajar .


awww ! nabila buat aku kecewa tiga kali hari niey :/ tapi kalau dye tade pon takpelahh . aku pergi sbb nak climbing bukan sbb dye sepenuhnyer #siket tuh mybe ade ;p tak mungkin . tak sanggup . duit tuh aku sayang :D tak sanggup korbankannyer utk orang lain . just enjoy myself while it last

Popular posts from this blog